Обява в Германия: Назначаваме само неваксинирани

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Доскоро в портала за търсене на работа impffrei.work, в който работодатели, които са срещу противоепидемичните мерки, търсят целенасочено неваксинирани кандидати за работа. Доскоро поместените там обяви бяха шест, а вече са над 20. Но защо съществува тази алтернативна трудова борса?

Даниела Тигес е назначила новите си служители именно чрез тази борса. Собственичката на семейния хотел „Ебингхоф“ в Зауерланд смята, че в случая става дума и за политически знак срещу противоепидемичните мерки.“, пише „Дойче веле“.

„Неваксинираните вече не могат да пазаруват в определени магазини. По този начин донякъде можем да ги компенсираме“, посочва тя. На въпроса дали този вид обяви за работа не са израз на определена политическа позиция, тя отговаря: „По някакъв начин да“.

Клиентите не са очаровани

Реакциите на посетителите на хотела не са възторжени. Много родители казват, че повече нямат да дойдат, тъй като не се чувстват сигурни – смятат, че ръководството на хотела не се отнася сериозно към опасностите, произтичащи от пандемията. Една майка пише: „Някои служители наистина не носят маски, което, според мен, е истинско нехайство в хотел, посещаван от семейства с деца“.

Даниела Тигес не разбира този вид скептицизъм. Самата тя е освободена от носенето на маска с медицинско свидетелство и предоставя тази възможност и на своите служители. „Отказвам да поема риска някой да колабира само заради това, че носи маска. Знам за няколко такива случая и не искам да експериментирам, че да ми се случи това и тук, в хотела“, казва тя. Ако хората работят без маска, трябва да имат съответното медицинско свидетелство. Не е обаче много ясно дали се упражнява такъв контрол.

От браншовия съюз не одобряват

Съюзът на хотелиерите в Германия Dehoga се дистанцира от тази практика. „Лекари от цял свят единодушно казват, че можем да се справим с пандемията само ако се ваксинираме. От тази гледна точка поддържаме твърдо и еднозначно ваксинациите“, казва Ларс Мартин, заместник-председател на Съюза на хотелиерите във Вестфалия.

Впрочем, хотел „Ебингхоф“ привлече вниманието на обществеността още през април – тогава той отвори врати още когато ресторантите и хотелите бяха временно затворени заради пандемията. Тогава контролните органи се намесиха и отпратиха двайсетина гости на хотела.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов силен трус разлюля остров Крит

Снимка: БГНЕС Ново земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер беше регистрирано тази вечер на гръцкия о-в Крит, съобщи БНР. Епицентърът е бил на дълбочина 59 км. Няма съобщения за щети и пострадали. Сутринта на същото място имаше земен трус с магнитуд  5,7. Трус от 5,4 по Рихтер в Крит беше […]