Обявиха нови мерки срещу скъпия ток

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

"Правителството ще предприеме пакет от мерки за компенсиране на високите цени на електроенергията, които в последно време изненадват не само нас, а и цяла Европа", това заяви министърът на енергетиката Андрей Живков на съвместен брифинг с председателя на КЕВР доц. Иван Иванов във връзка с изпълнението на някои от обявените от Министерския съвет мерки, свързани с ограничаване на негативното влияние на цените на електрическата енергия на борсовия пазар.

По думите му всички малки фирми трябва да си намерят доставчик на електроенергия, но се оказва че голяма част от тях не са успели и са отишли автоматично при доставчик на последна инстанция, където цената е по-висока от тази на пазара. "Целта сега е да бъдат насочени реални мерки към малките и средни фирми", допълни той.

"От 1 юли на свободния пазар като крайни клиенти са излезли около 624 000 фирми. Към този момент, на доставчик от последна инстанция са 256 000 или 41% от тях", каза Живков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спецакция срещу наркотици край училищата в Пловдив

Спецакция за противодействие на разпространение и употреба на наркотици в района на училища бе проведена в понеделник от служители на Четвърто РУ в Пловдив. В хода ѝ с марихуана били задържани четири 17-годишни момчета, уточнява trafficnews.bg. По случаите са образувани бързи производства под наблюдение на прокуратурата. Източник fakti.bg / Уведомете […]