Огнян Минчев: Двете ВМРО-та водят дребнава партизанска политика

NetNews

''Погрешната политика спрямо Македония е проклятието на България през последните 120 години. Отношенията между България и Македония трябва решително да се изведат извън контрола на това, което под различни форми съществува зад абревиатурата ВМРО''. Това пише политическият анализатор Огнян Минчев в своя Фейсбук

Ето какво още написа той по темата ''България-РС Македония'':

Днес тази абревиатура означава две политически партии – една в София и една в Скопие – които водят дребнава партизанска политика, прикрита зад кухата легитимация на ирационални битки от миналото. Българската политика спрямо РС Македония трябва да бъде твърда и категорична. Но за предпочитане е да бъде логична, последователна и практична. Тази политика не може да бъде заложник на дребни политически сметки – партийни и котерийни.

Българската позиция по отношение на Македония и на балканския регион като цяло трябва да бъде дългосрочна и стратегически обоснована. Политическият подход "ден за ден", пропускането на ключови възможности – каквато бе възможността да подпишем със Скопие един много по-детайлен и конкретно обвързващ договор, компенсирането на пропуснатото със "строги" рамкови позиции и "меморандуми", които партньорите ни в Европа не разбират – всичко това е белег на амбулантна политика и зле прикрити дребни сметки без кръчмаря.

България има достатъчен политически и интелектуален потенциал за провеждане на успешна политика по отношение както на РС Македония, така и спрямо Балканите като цяло. Проблемът не е в това, че ние днес имаме лоши отношения със Скопие. Проблемът е, че нямаме ефективна политика, произвеждаща перспектива за разрешаване на двустранните проблеми на основата на българския национален интерес.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бензиностанциите няма да спрат работа по празниците въпреки усложнената обстановка

Въпреки усложнената обстановка и спадналото в пъти потребление бензиностанциите в цялата страна продължават да работят и ще обслужват своите клиенти за Коледните и Новогодишни празници при спазването на всички противоепидемични мерки. Това заяви Георги Тенев, юрист на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Спазвайки мерките за […]