Одобриха модернизацията на танковете Т-72

NetNews

Министрите от кабинета "Борисов-3" приеха проекта модернизация на танк Т-72 за нуждите на танковите формирования на Сухопътни войски, съобщиха от Министерския съвет след днешното правителствено заседание.

Танковете остават основополагаща единица, върху която се формира бойната мощ на формированията на Сухопътните войски.

Като основно средство за поразяване на противниковите танкове и бойни бронирани машини, те трябва да притежават способности за привеждане в готовност в кратък срок, точност, далекобойност, подобрена мобилност, живучест, оперативна маскировка и автономност.

С реализацията на проекта се цели преодоляването на технологичното изоставане на танковите формирования по отношение на системите за управление на огъня, защитеност на комуникациите и ситуационната осведоменост.

Чрез него също така ще се постигне оперативна съвместимост на силите и средствата както в национален, така и в съюзен формат. Това от своя страна ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на България по отношение на колективната система за сигурност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Линдзи Вон: Без Федерер тенисът няма да е същият

Легендата в алпийските ски Линдзи Вон изрази надежда, че 20-кратният победител в турнири от "Големия шлем" Роджър Федерер ще се завърне успешно на корта. Тази година 39-годишният швейцарец претърпя две операции на коляното. "Уверена съм, че Роджър Федерер ще се върне. Той се отнася толкова страстно към тениса, именно заради […]