Окончателно: доживотен затвор за бащата, хвърлил 5-годишния си син от мост в Габрово

NetNews

Бащата, хвърлил 5-годишния си син от мост в Габрово, получи окончателна доживотна присъда "лишаване от свобода", съобщиха от прокуратурата.

Присъдата на Окръжния съд в Габрово беше потвърдена от Апелативния съд във Велико Търново. С решение от 22 февруари, Върховният касационен съд не уважи искането на подсъдимия и защитата му за намаляване на наложеното наказание от „доживотен затвор“ на 20 години „лишаване от свобода“.

Той бе предаден на съд и осъден за това, че на 3 юли 2019 г., през нощта, около 04:00 часа, умишлено умъртвил 5-годишния си син, като го хвърлил от мост с височина 30.5 метра, изграден над река Янтра, в района на пречиствателна станция за отпадни води в Габрово.

Убийството на малолетното дете е било извършено предумишлено и при условията на опасен рецидив, почти 2 години, след като извършителят изтърпял ефективно наказание „лишаване от свобода“ за други тежки умишлени престъпления.

За претърпените неимуществени вреди, които са пряка и непосредствена последица от престъплението, мъжът е осъден да заплати на майката на починалото дете обезщетение в размер на 200 000 лв.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Без такса за тротоарно право

Общинските съветници в Пловдив отмениха събирането на такса „тротоарно право“ на заведенията до 31 май. Доводът на предложението на Слави Георгиев е, че в момента тези бизнеси имат нужда от помощ предвид тежката година, която изпращат. Предложението му беше подкрепено от всички политически сили. Предварителното решение на администрацията беше таксата […]