Омбудсманът поиска компенсации за перничани

NetNews

Омбудсманът Диана Ковачева е поискала от енергийния министър Теменужка Петкова, председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране инж. Иван Иванов и изпълнителния директор на „Топлофикация Перник“ Ясен Кацаров гражданите на Перник в най-кратък срок да получат справедливи компенсации, заради честите спирания на парното и топлата вода в града.

За по-малко от ден в институцията на обществения защитник са постъпили близо 40 сигнала от недоволни граждани, които с конкретни примери разказват за чести аварии, студени радиатори и липса на загряване на топлата вода.

В същото време те изтъкват, че сметките им са като за пълноценно снабдяване с топла вода и парно. В писмото си омбудсманът е поискал от компетентните контролни органи и от дружеството да получи ясен отговор каква е причината за честото нарушаване на качеството на топлоснабдяването в Перник, а също така и какви действия ще бъдат предприети за привеждане възможно най-бързо на топлопреносната мрежа в техническа изправност, предаде Българското национално радио.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обновиха участъци от магистралите "Тракия" и "Хемус"

Днес приключва ремонтът на 12-километров участък от магистрала „Тракия” между Белозем и Оризово, съобщи NOVA. От началото на октомври движението се осъществяваше през ремонтираното платно за Бургас. Преасфалтирането е част от поетапен ремонт на общо 52 километра от аутобана. Готово е обновяването и на двукилометровата отсечка на магистрала „Хемус” на […]