Омикрон може да доведе до стаден имунитет в Израел

NetNews
Омикрон може да доведе до стаден имунитет в Израел

Снимка: архив, БГНЕС

Скокът на броя на случаите на заразяване с Омикрон варианта на коронавируса може да допринесе за това Израел да постигне стаден имунитет. Това каза днес генералният директор на министерството на здравеопазването Нахман Аш, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

2 яну 2022 08:28

90

Бързо разпространяващият се вариант Омикрон доведе до рекордна заболеваемост в света. Между 24 и 30 декември бяха регистрирани средно по малко над 1 милион инфекции на ден. Смъртните случаи обаче не се увеличиха, което вдъхва надежда, че новият вариант не е толкова смъртоносен.

В Израел заразата набира скорост, инфекциите се очаква да достигнат рекордни нива в близките 3 седмици. Резултатът от това може да е постигането на колективен имунитет, каза Аш в ефира на местно радио.

„Броят (на заразените) трябва да е много висок за постигането на стаден имунитет. Това е възможно, но не искаме да го постигаме с много инфекции. Искаме да стане в резултат от много ваксинации“, каза той.

Около 60 на сто от 9,4-милионното население в Израел са напълно ваксинирани.
/БТА/
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МВР е осъдено за 25 хил. лв. заради калпаво разследване

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото. Областната дирекция на МВР във Видин е осъдена да плати по 12 500 лв. обезщетение на дъщерята и внучката на жертва на грабеж, която по-късно умира от раните си. Това е постановил Районният съд във Видин, който на […]