ООН: Над 80 млн. души са бежанците и разселените по света

NetNews

Въпреки призивите за примирие и състрадание на фона на пандемията от коронавирус насилие и преследване продължават да принуждават хора да напускат домовете си и разселените са рекорден брой, обяви днес ООН.

Към края на 2019 г. 79,5 млн. души са останали без домовете си, включително 30 млн. бежанци – над 1 процент от световното население, предаде АФП.

А според агенцията на ООН за бежанците предварителните данни показват, че още повече хора са били принудени да бягат през 2020 г., с което броят им надхвърля 80 млн.

През март генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за глобално примирие, докато светът се бори с пандемията, причинила вече смъртта на над 1,5 млн. души.

Но докато някои се съобразиха с призива, Върховният комисариат на ООН за бежанците обяви, че по предварителни данни през първата половина на 2020 г. насилието в Сирия, ДР Конго, Мозамбик, Сомалия и Йемен е довело до нови вълни от бежанци.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пет грешки при използването на ръчна спирачка

За някои шофьори механичната ръчна спирачка е не само полезна система за улесняване на работата на автомобила, но се използва и по време на спортно шофиране, за управление на колата в завой. Знаете ли обаче, че при дрифт върху механизма на ръчната спирачка има огромно натоварване. Нерядко това води до […]