Опашки пред ваксинационните пунктове и в дъжда

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

През изминалите дни имаше сериозен брой желаещи да се ваксинират в различните ваксинационни пунктове в столицата. 

Поради лошото време или други фактори желаещите да си поставят една от трите налични ваксини – Pfizer, Moderna и Janssen – бяха драстично по-малко. Преобладаващата част от хората бяха за бустерна доза. В понеделник своя ред пред пункта на „Пирогов“ чакаха десетина души, предаде БГНЕС. Сред тях бе и Копринка Китанова.

„Реших да се ваксинирам, понеже съм възрастна и смятам да си сложа бустерна доза. Ще си сложа Pfizer, за да кръстосам ваксините. Преди това съм сложила Janssen. Мисля, че Pfizer е най-подходящата ваксина, защото е РНК“, каза тя.

Относно 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, Копринка сподели, че парите не са достатъчни.

„За пенсионерите това е някаква помощ, но аз не съм опряла до тези пари. Децата си сложиха бустерни дози и ме посъветваха да последвам техния пример. Аз не ходя много на публични места, но въпреки това смятам, че е редно да предпазя себе си и околните. 75-те лева не са достатъчни, трябва да са повече, но все пак това е политика на държавата. Но все пак е нещо“, допълни жената.

Нейко Нейков пък сподели, че си слага бустерна доза, за да е по-спокоен.

„Ще си сложа бустерна доза на Pfizer. Сложих си предишната доза преди 9 месеца и смятам, че вече е време за нова. Никой не ме е съветвал каква ваксина да си сложа, това беше мой собствен избор“, уточни той.

Милен Милев, също чакащ на опашката, обясни, че свободното време го е мотивирало да дойде именно днес.

„Днес имах свободно време и реших да дойда да се ваксинирам. Ще си сложа бустерна доза на Moderna, защото и предишната ми беше такава. Минаха 10 месеца оттогава и не виждам смисъл повече да отлагам“, добави той.

Даниел изрази мнение, че информираният избор би следвало да е водещ, когато става въпрос за доброволна ваксинация.

„Дойдох за бустерна доза. Минаха 6 месеца от предходната ми ваксинация и сега съм дошъл за Pfizer. Направил съм информиран избор и смятам, че това е най-добрият вариант за мен и за близките ми“, уточни той. 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Властите в Австралия отново погнаха Джокович

Само няколко часа, след като съдът отреди Новак Джокович да бъде пуснат от имиграционния център, в който бе задържан заради проблеми с визата си за влизане в Австралия, тенисистът отново беше задържан. Говорейки пред сръбски журналисти, бащата на световния номер 1 – Сърджан Джокович, заяви, че австралийската полиция го е […]