Опозицията в настъпление! Поискаха правителството незабавно да подаде оставка

NetNews

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска правителството да подаде оставка след доклада на "Трансперънси интернешънъл" за корупцията в страната, съобщава скопският вестник "Република".

"Трансперънси интернешънъл" обяви, че Република Северна Македония регистрира най-ниския си до момента рейтинг в борбата с корупцията и се намира на 111 място, отбелязва изданието.

Когато ги нарекох "мафия", мнозина ме питаха защо използвам толкова силни думи. Според "Трансперънси интернешънъл" по степен на корупция сме на исторически най-лошото 111 място. Това е падане с пет места в сравнение с миналата година, никога не е било по-лошо в периода на независима Македония, заяви Мицкоски, цитиран от БТА. Той посочи, че по-добри от Република Северна Македония са Косово, Албания, Танзания, Буркина Фасо, Колумбия, Брега на слоновата кост, Гамбия, а страната се намира на едно място с Панама и Монголия. Това е падане с 45 места за 5 години, изтъкна Мицкоски. Според лидера на опозицията след такъв резултат не е достатъчна оставката на министъра на правосъдието, а е необходимо цялото правителство веднага да се оттегли.

Вярвам в решение с България без оспорване на македонската идентичност и език, заявил пред парламента премиерът Зоран Заев. За македонската идентичност и език нито е било разговаряно и преговаряно, нито ще се разговаря и преговаря. Може да получим още 100 ултиматума, още 10 пъти вето и блокада, за тези въпроси няма да разговаряме, заявил Заев, цитиран от "Независен весник".

Аз очаквам от България чисто признаване на македонската идентичност и език, заявил вчера следобед македонският премиер Зоран Заев, отговаряйки на въпрос на депутатката Благица Ласовска от ВМРО-ДПМНЕ.

Заев вярва, че с България ще се постигне договор и решение, защото, както каза, "доказахме, че можем да го постигнем". Заев призова опозицията "да работят заедно, за да удвоят успеха". Депутатката Ласовска поиска да бъде гласувана декларация, както направи България, и тя да бъде изходна точка за преговори. По този начин ще облекчим работата на комисията, няма да има необходимост след това да подават оставки, посочи Ласовска.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джамбазки: Тормозът над македонските българи от страна на Скопие продължава

Сърбоманските мишки да се чувстват предупредени. Внесох спешни въпроси към ЕК по последните скандални случаи. Това сподели във фейсбук заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. Тормозът от страна на властта в Република Северна Македония и полицейското насилие над двама македонски българи Васил Латковски и Живко Чавдаров вече са в […]