Определиха максималната възможна продължителност на живота на човек

NetNews

Група изследователи от Русия, САЩ и Сингапур са разработили система, която използва кръвни тестове, за да предскаже жизнеспособността на организма и да оцени възможната продължителност на живота.

На тази основа учените от Московския физико-технически институт предложиха да се използва комплексният индикатор DOSI за динамичното състояние на тялото, като се вземат предвид болестите на пациента, информация за неговата физическа активност, възраст и начин на живот.

Според резултатите от теста, устойчивостта на организма достига своя минимум към възрастта в диапазона от 120 до 150 години, което дава възможност да се изчисли максималната продължителност на живота на човек на 150 години.

Учените предполагат, че максималната възраст е основен биологичен фактор, не зависи от факторите на стреса и е абсолютната граница на продължителността на живота на човек.

Преди това учени от Станфордския университет разкриха, в резултат на тестване на кръвната плазма на 4 263 пациенти на възраст от 18 до 95 години, че в човешкото тяло, след достигане на 34, 60 и 78 години, има резки промени, които коренно засягат процеса на стареене.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Братът на шефа на Трето РУ в Пловдив е бил разследван за сводничество

Както вече ФАКТИ съобщи, началникът на Трето районно управление в Пловдив Самуил Хаджиев, шестима други полицаи, както и още няколко лица бяха арестувани под тепетата при съмнения за кoрупция, чaдър нaд прocтитуция, нaркoрaзпрocтрaнeниe и други. Пocлeдвaхa oбвинeния зa oтвличaнe, oпит зa крaжбa, прecтъплeния cрeщу прaвocъдиeтo и нeзaкoннo притежание нa бoeприпacи. […]