Определиха носители на награди в здравеопазването на Ямбол за 2022 г.

NetNews

Специализираната комисия по присъждане на наградите на Община Ямбол за медицина, които се връчват всяка година по повод 7 април – Световен ден на здравето, определи тазгодишните носители на отличията „Хипократ“, „Анка Александрова“ и Почетен знак „Герб на Община Ямбол“.

При лекарите с най-престижната награда Хипократ ще бъде удостоен д-р Антон Ковачев, началник на Отделение по образна диагностика в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол. Отличието се присъжда за високи постижения и принос в областта на хуманната медицина.

С наградата „Анка Александрова“ за 2022 година ще бъде удостоена Даниела Веселинова Великова, медицинска сестра в Спешно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ за значителни заслуги към Община Ямбол получават девет медицински специалисти: стоматолозите д-р Гинка Господинова, д-р Христо Желев и д-р Недка Банчева, също така: Пеньо Петров – фелдшер в Центъра по спешна медицинска помощ – гр. Ямбол, Маргарита Танева – старша медицинска сестра на Пневмофтизиатрично отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон – Ямбол“, Ангелина Динкова Колева – рентгенов лаборант в Диагностично-консултативен център 1 – Ямбол; както и лекарите: д-р Пенка Димитрова – началник на Отделение по неонатология в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, д-р Веселин Цонев – началник на Спешно отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, д-р Владислав Влаев – специалист по ортопедия и травматология в Отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Церемонията по връчване на наградите по повод Световния ден на здравето ще започне в навечерието на празника –  на 6 април, сряда, в 17:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пясъчна вълна ще оцвети небето над Балканите

Снимка: БГНЕС В следващите няколко дни над Балканите ще се пренася топъл въздух от Средиземноморието, показват моделите за прогнозиране. В челото на общирен средиземноморски циклон силни ветрове от юг-югозапад ще вдигнат праха от пустините на Северна Африка, запращайки го над Централна и Югоизточна Европа, съобщава Nova.bg. Още по темата 17 […]