Орбан разбра, че няма подкрепа

NetNews

Премиерите на Унгария и Полша разбраха,че няма как да задържат спирането на европейското споразумение. Това заяви заместник – председателят на ЕП Клара Добрев пред БНТ.

Европейският представител е очаквала подобен вариант още преди седмици. Унгария и Полша се съгласиха с новото европейско споразумение.

Те бяха готови да спрат неговото приемане. След разговори с германски представители обаче гласуваха в подкрепа.

Според Добрев е важно, че от януари има програма, която ще следи за действията на правителствата по места. Така ще се гарантират правните норми във всяка държава.

Тя заяви, че това е историческо решение. Унгарският премиер Виктор Орбан е разбрал, че неговата страна няма да приеме политика, основана на лозунги, противоречащи на европейските идеи.

Добрев заяви, че неговия опит за спре закона не е имал подкрепата на гражданите на Унгария. За това и е приел споразумението.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

На Балканите вярват в конспиративните теории за коронавируса

Социологическо изследване в 9 държави от Централна и Източна Европа сочи, че повече от една трета от гражданите там вярват в конспиративни теории, свързани с коронавируса. В изследването участва Центърът за изследване на демокрацията. Според изследването доверието във ваксинацията е обвързано с доверието в публичните институции. Изследването обхваща и държавите […]