Освободеният от руски плен кап. Бурлаков вече е в България

NetNews

Капитан Димитър Бурлаков, който беше пленен от руските военни, а в последствие разменен, вече си е в България, съобщи БТВ. Бесарабският българин и брат на бившата шефка на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова оцеля по чудо след като хеликоптер МИ-8 на украинската армия беше свален при ракетни удари над Мариупол.

След зловещата новина, че е загинал, а след това, че е жив, но в плен в Крим, на Велики четвъртък семейството разбира, че Димитър е освободен и се намира в Запорожие.

Въпреки щастливата новина фамилията използва всичките си контакти в усилията Димитър да бъде разменен.

„Вчера беше най-тежкият ден за мен, защото сестра ми пътува да го посрещне, а аз нямаше какво да направя и просто чаках. Той наистина е роден под щастлива звезда. Откакто се оказа че е жив – оттам нататък късмета беше с него“, каза Манджукова.

Докторите в „Пирогов“ сами са предложили да го лекуват. А пък украинската страна е държала да има гаранции, че когато той бъде прибран у нас, ще бъде лекуван, разказа тя.

Сега още един мъж трябва да се прибере от Украйна – Иван Пепеляшков. Той е в много по-тежко състояние от брат ни. Историята му е подобна – също е паднал с хеликоптер, но след това е взет за военнопленник и е бил жестоко измъчван, разказаха Манджукова и сестра ѝ Наталия Лулчева.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Идва най-големият тест за Русия

Опитите на Русия да продължи да заобикаля първото си чуждестранно неизпълнение на дълга от век насам стават все по-предизвикателни с наближаването на друг купон върху дълга, пише Bloomberg, предаде Bloomberg TV Bulgaria. Предполага се, че инвеститорите трябва да получат около 100 милиона долара лихва по руския външен дълг в сметките […]