Осигурено е финансиране за модернизацията на уличното осветление във всички населени места на община „Тунджа“

NetNews

Осигурени са средства за модернизацията на уличното осветление във всички 44 населени места на община „Тунджа“, съобщиха от местната управа. В информацията не е посочено на каква сума възлизат дейностите. Обновяването на осветлението в 11 населени места ще се финансира от Националния план за възстановяване и устойчивост. В останалите 33 населени места на общината модернизацията на уличното осветление ще се осъществи чрез финансов лизинг.

На 28 юли е подписан договор по одобрен проект „Рехабилитация и модернизация на общинска инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на територията на 11 населени места в община „Тунджа“, който се финансира от Националния план за възстановяване и устойчивост. Чрез него ще бъде реконструирано и модернизирано уличното осветление в селата Безмер, Веселиново, Дражево, Кабиле, Кукорево, Могила, Победа, Роза, Стара река, Хаджидимитрово и Чарган. Ще бъдат подменени с нови високоефективни LED осветители съществуващите 1775 осветителни тела и ще бъдат поставени нови 321 LED осветители, за да се постигнат изискванията за осветеност в населените места.

За да започне реконструкцията, е необходимо да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.

В останалите 33 населени места на общината модернизацията на уличното осветление ще се осъществи чрез финансов лизинг. Избран е изпълнител на обществената поръчка за проектиране и изпълнение на строителството на реконструкцията и модернизацията на уличното осветление в тези 33 населени места и предстои подписване на договор.

Независимо от финансирането, във всяко от селата на община „Тунджа“ е планирана подмяна осветителните тела с нови високоефективни LED осветители, изграждане на съвременно автоматично управление на уличното осветление и система за измерване и контрол на потреблението, уточняват от администрацията на кмета Георги Георгиев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

274 културни обекта в Украйна са пострадали от началото на руското нашествие

Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) потвърди, че от началото на руската пълномащабна инвазия са нанесени щети на 274 културни обекта в Украйна, съобщи Укринформ, като цитира съобщение на сайта на институцията. Данните са към 26 юли 2023 г. От тях става ясно, че сред пострадалите са […]