Осигуриха 15 млн. лева допълнителна субсидия на автобусния транспорт

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Правителството осигури 15 млн. лева за допълнителна субсидия на автобусния градски и междуградски транспорт. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по време на среща с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

В дискусията участваха министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, на финансите Валери Белчев, заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев, заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, заместник-министърът на финансите Людмила Петкова и заместник-министърът на транспорта Христина Велинова. По време на разговора бяха обобщени предприетите от служебния кабинет мерки за целева подкрепа на транспортния бранш, които бяха набелязани по време на срещата между превозвачите и представителите на държавата на 27 септември.

В следващите дни министрите на финансите и на транспорта ще разработят механизъм за разпределението на допълнителната финансова подкрепа за превозвачите, която ще се изплаща от общините. Служебното правителство и представителите на транспортния бранш ще предприемат съвместни действия за промяна на Наредбата за обществените превози с цел ограничаване на броя на нерентабилните курсове за дадени автобусни линии. Съгласно искането на международните товарни превозвачи е постигната принципна договореност за увеличаване на командировъчните в чужбина на шофьорите на тирове от 27 на 50 евро на ден.

Облекчаването на трафика на камиони на граничните контролно-пропускателни пунктове Капитан Андреево – Капъкуле, Дунав мост и Дунав мост – 2 и възможните решения ще се обсъждат от работна група между МВР и превозвачите.

Министрите потвърдиха и ангажимента на служебното правителство през 2022 г. да се запази данъчното облекчение за таксиметровите шофьори и плащаният от тях патентен данък да остане 300 лв.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спас Спасов: Липсата на "Перун" се оказа фатална

"Ситуацията се доближава до абсурда". Това сподели журналистът от "Дневник" Спас Спасов пред "ЕвроДикоф" по случая със заседналия кораб "Вера Су". "Преди дни министърът на транспорта обяви, че след като кораба бъде изоставен от екипажа си и на него се качи български екипаж той става българска собственост, но това не […]