Осман Октай: Провокацията с Пеевски е блокиране на цялата държава

NetNews

"Провокацията с Делян Пеевски е тотално блокиране на цялата държава (заради санкциите по "Магнитски" – б.р.) Той е водач на две листи. Рискуваме банковите сметки на парламента да бъдат блокирани. ДПС получава субсидия от БНБ чрез Министерство на финансите – могат да бъдат блокирани тези сметки. ЦИК трябва да внесе пари на ДПС като участник в изборите – могат да бъдат блокирани сметките на ЦИК. Мафията до такава степен агресивно играе около Бойко Борисов и около Ахмед Доган". Този коментар направи пред БНР Осман Октай, политически анализатор, бивш заместник-председател на ДПС, сега е член на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат.

Със зависимостите, които Пеевски разполага върху Доган и модела "Доган", налага своето номиниране в тези листи. Така трябва да се приеме номинирането му за водач на две листи за парламентарните избори, заяви Октай.

Според него само младите хора, които не са били в пионерските организации педи 1989 г., могат да отвоюват страната от "лапите на мафията".

Октай определи призива за обединение на нацията като отказ да се търси сметка от бившите управляващи за корупцията и чекмеджета: "Групировките, които са обрали държавата, изкарват в центъра на София камиони и протестират срещу служебното правителство и президента Радев. Затова собствениците на протестиращите фирми се крият. Това са контролирани протести. Целта е да се дестабилизира държавата и мафията да не позволи да се отвоюва превзетата от нея държава".

По думите на анализатора най-големият проблем е, че "моделът "Доган", зад който се крият обръчите, дава сигнал да не се пипа мафията около Ахмед Доган, защото има опасност за етническия мир – това е дневният ред от София до Брюксел": "Подписката, която ДПС организира от тук до Брюксел срещу служебните министри и президента, че са заплаха за етническия мир, означава, че зад Доган използват и етническата карта, което е тревожно".

Осман Октай изказа мнение, че Мустафа Карадайъ – лидер на ДПС и кандидат на партията за президент, е "употребяван от мафиотския модел, който се крие зад Доган".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кметовете на общини обмислят как да подпомогнат областната болница в Ямбол

Кметовете на общини в регион Ямбол щели да обмислят как да подпомогнат областната болница „Св. Пантелеймон” . Това включва както директна финансова подкрепа, според това дали бюджетите им го позволяват, така и осигуряване на общински жилища за привличане на нови медицински кадри или друг вид помощ, която позицията им позволява.