Оспорват избора за кмет на Петрич

NetNews

Оспорен е изборът за кмет на община Петрич в Административен съд – Благоевград, информира БТА. Образувано е административно дело по жалба на кандидата за кмет на Петрич Любчо Минев, издигнат от партията „Български гласъ“ против решение на Общинска избирателна комисия (ОИК) в Петрич, посочват от съда.

Решението се оспорва в частта му за допускане до участие във втори тур на двама кандидати за кмет на общината Димитър Бръчков и Стоян Руйков, пише в съобщението.

Твърди се, че оспореното решение на ОИК – Петрич е основано на представени протоколи от секционните избирателни комисии (СИК), които са неистински – неверни документи, посочват от съда. Навеждат се доводи, че съдържанието им не съответства на действителното фактическо положение, пише още в съобщението.

Досегашният кмет на община Петрич Димитър Бръчков от ГЕРБ спечели трети мандат, за него са гласували 53,10 % или 12 319 души, а за кандидата на партията „СБОР“ Стоян Руйков своя вот са дали 45,66 % или 10 593 души.

Постъпила е и жалба против оспореното решение за избор на общински съветници в община Петрич, съобщиха от Административен съд – Благоевград. Репортаж на БНТ от миналата седмица показа как кандидат за общински съветник се разпорежда в една от секционните комисии, докато тече броенето на бюлетини.

Образувано е административно дело против решение на Общинска избирателна комисия (ОИК) в Петрич за определяне на изборните резултати за общински съветници, информират от съда. Делото е образувано по жалба на Росен Срадков, кандидат за общински съветник от партията „Българска социалдемокрация – Евролевица“, се посочва още в съобщението, цитирано от БТА.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Изненади в мачовете от Лигата на конференциите

Изиграха се мачовете от 4-ия кръг на груповата фаза на турнира Лига на конференциите. В ранните срещи от 19:45 ПАОК не успя да победи Абърдийн. Двата тима направиха 2:2 на „Тумба“ в Солун. Финалистът в турнира Фиорентина победи с минималното 1:0 сръбския Чукарички, а със същия резултат Айнтрахт Франкфурт сломи […]