Оставка на ключов експерт в образованието

NetNews

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността председател на Управителния съвет на Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) е освободена Емилияна Димитрова.

Димитрова освобождава поста след изпълнен втори последователен мандат, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

По предложение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на длъжността председател на УС на НАПОО се назначава Марияна Павлова, която през настоящата година приключва втори мандат като заместник-председател на агенцията.

На освободения от Марияна Павлова заместник – председателския пост в НАПОО се назначава Мариянка Живкова. Тя има богат професионален опит, свързан с професионалното образование и обучение, като учител и заместник-директор на Софийската професионална гимназия по туризъм.

През 2017 г., 2018 г. и 2019 г. е била координатор по Националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Модернизиране на системата на професионалното образование". Участвала е в редица международни проекти, свързани с професионалното образование и обучение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-добрите германски фирми в България

„ВОСС Аутомотив България“, “, „Индустриален и логистичен парк Бургас“, „САП Лабс България“ и „ЛАМ'ОН“ са тазгодишните носители на Наградата на германската икономика в България. Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди за 17-та поредна година фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през 2020-та. Тази година церемонията се проведе в хибриден […]