Отварят за посещения двореца на Ирод

NetNews

Израелските власти се готвят да отворят за посетители двореца-крепост на цар Ирод – Иродион, разположен на хълм в Юдейската пустиня. Управлението на природата и парковете на Израел планира да открие обновения туристически обект в неделя, което ще даде възможност на посетителите за първи път за видят витата стълба на Иродион, фоайето и частния театър в града на хълма, предава БГНЕС.

Назначеният от римляните цар Ирод, управлявал Юдея между 37 г. до 4 г. преди Христа, бил известен със своята жестокост, но и с колосалните си строителни проекти, осъществявани през целия му живот. Ирод умира в Йерихон през пролетта на 4 г. пр. Хр. след продължително и мъчително боледуване и там е погребан, припомня Двери.

Според археолозите дворецът е бил построен от роби и наемници. Той включва четири кули, акведукти, коридори, съединени от арки, фрески, подове от мозайка. Водата от близките извори чрез система от акведукти била отвеждана в крепостта за напояване на градините и за огромния басейн, който заемал почетно място на върха на хълма. За посетители се отваря и царската стая за гости, която по времето на Ирод била достъпна само за “важните гости на царя”, съобщава Управлението на природата и парковете на Израел.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС: Китай да освободи задържани журналисти

ЕС отправи призив към Китай за освобождаване на задържани журналисти, съобщи Блумбърг. Тази седмица беше задържана репортерка от медията. Журналистката е Хачжъ Фан. Задържането е извършено от местни агенти. Те са намерили репортерката в нейния апартамент. Тя е обвинена в застрашаването на стабилността в страната. ЕС излезе с обръщение по […]