Отиде си още една знакова личност от българския футбол

NetNews

На 65-годишна възраст днес си отиде от този свят Иван Ангелов – последният президент в историята на шампионския ФК „Етър”.

"Роден е на 23 април 1955 г., футболист и дългогодишен футболен деятел на „виолетовите”. В представителния отбор на Етър играе от 1977 до 1979 г. в „Б” група, през следващия сезон 1979/1980 г. вече е с тима в „А” група. През 1984 г. става администратор в клуба, включително и през шампионската 1991 г.

От 1994 г. е избран за негов президент и е начело на ФК „Етър” до разпадането на клуба преди десетина години с едногодишно прекъсване през 1999-2000 г., когато начело бе Пламен Радонов. Бил е за кратко административен директор и на „Етър 1924”. Иван Ангелов е баща на настоящия директор на ДЮШ на етърци Стефан Ангелов.

От името на всички ръководители, треньори и футболисти на „Етър Велико Търново” изказваме най-искрени съболезнования на семейството и близките на Иван Ангелов! Той ще остане завинаги един от хората, дали значителен принос за развитието на великотърновския футбол.

Поклонението ще бъде в понеделник, 14 декември, от 13:00 ч. в Централния гробищен парк на Велико Търново.

Поклон пред паметта му!", съобщиха болярите на своя сайт.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ще се ваксинира ли доц. Мангъров?

Ръководителят на COVID- отделението в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров не се е записал в списъците с медици на първа линия, които са готови да се ваксинират срещу коронавирус. Пред дебати.бг инфекционистът разкри, че има сериозни резерви към ваксините срещу COVID основно заради краткия период, в който са били създадени. […]