Откриха гробище със стотици туристически автобуси (ВИДЕО)

NetNews

На пристанището на Хонконг има огромен паркинг, на който събират прах стотици туристически автобуси, съобщава Reuters. Рейсовете се събрани там, защото просто не се използват – туристическият бизнес в мегаполиса се намира в дълбока криза след избухването на пандемията.

До неотдавна Хонконг бе една от най-посещаваните дестинации в света. Миналата година той е бил посетен от 56 млн. души. Туристическият бранш, в който са заети над 250 000 местни жители, е генерирал до 5% от брутния вътрешен продукт, но сега се е свил с 99%.

През юни властите са започнали да субсидират частния сектор, но от ноември помощите са спрени по финансови причини. Десетки туристически агенции в Хонконг вече пращат персонала си в неплатен отпуск.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/FpKCfYxjTyw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иран се похвали с нов авионосец

Военноморският флот на Корпуса на стражите на Ислямската революция (КСИР) получи нов кораб, съобщава Tasmin News. 400-тонният "Шахид Рудаки" е кръстен на един от командващите на Военноморските сили на КСИР. Авионосецът има внушителни размери – дължина 150 и широчина 22 метра. Това му позволява да превозва на борда си различни […]