Откриха мъртъв шофьор в български камион с много дрога в Гърция

NetNews

Aтинският ежедневник „Прототема“ съобщи, че гръцката полиция е намерила мъртъв шофьор в камион с български номера край село Парамития, в Северозападна Гърция.

Kамионът е бил паркиран с работещ двигател отстрани на пътя, което е предизвикало подозрения сред полицаите от местния отдел, които са патрулирали в района. След като се приближили, униформените са установили, че 56-годишният грък, който е седял на шофьорската седалка е мъртъв.

При огледа, служителите на реда се усъмнили, че каросерията на камиона е манипулирана. Извикан е екип от отдела за борба с наркотиците, който е претърсил вътрешността на камиона със следово куче и е намерил голямо количеството наркотици, скрито сред стоките, пише изданието.

Открити са три картонени кутии, в които има е имало 54 херметически затворени опаковки суров канабис с общо тегло 58 килограма и 906 грама. Незаконният товар е конфискуван заедно с камиона, който е с български номера, но е на гръцка фирма. Камионът е тръгнал от Испания, преминал е с кораб от Италия до Игуменица, а крайната му дестинация е била Атина.

Предстои да бъде извършена аутопсия на тялото на водача за установяване на причините за смъртта му, пише „Прототема“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Президентът на Молдова Мая Санду декларира прозападен курс в Румъния

Президентът на Молдова Мая Санду обеща във вторник да запази страната си в прозападен курс и като твърд поддръжник на Украйна, въпреки че се бори под натиска на руско енергийно и политическо изнудване. Това декларира тя в речта си пред румънския парламент, съобщи АП. „Искам всички да знаят, че Молдова […]