Отличиха Мария Габриел

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Награда за лидерството ѝ в европейската политика за стартъпите получи българският еврокомисар Мария Габриел. Отличието ѝ бе присъдено по време на седмото издание на една от най-мащабните конференции за нови технологии „Startup Ole“ в Испания, която събира десетки стартиращи предприятия, инвеститори и участници от промишления сектор.

Наградата „Най-добро глобално въздействие“ е учредена тази година и неин първи носител е българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, образованието, културата и спорта. Критериите на организаторите за присъждане на приза са смелост в подкрепа на сектора на стартъпите, изключителен принос за стартъп екосистемата, демонстрирана упоритост и силно лидерство в Европа при създаването на стартиращи предприятия и еднорози, и насърчаване на университетите да се превърнат в двигатели на иновациите.

„Радвам се, че с работата ми допринасям за по-доброто бъдеще на нашите стартъпи. Целта ни е да имаме още повече инициативи, чрез които да предоставяме ресурси и подкрепа за изграждането на подходяща екосистема и растеж на европейските стартиращи предприятия. Стартъпите са изправени пред предизвикателства като различия по отношение на иновациите в държавите членки, достъп до финансиране, недостатъчно представителство на жените в управлението на стартъпи. Сега е времето да обединим усилията си за създаването на подходящите условия за разрастване на стартъпите и присъдената ми награда приемам за още един стимул в тази посока“, коментира Мария Габриел.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бил Гейтс придобива световна верига хотели

Магнатът Бил Гейтс придобива дял от Кіngdоm Ноldіng и по този начин поема контрола върху хотелската верига Fоur Ѕеаѕоnѕ. Сделката ще бъде финализирана през януари 2022 г. Компанията Саѕсаdе Іnvеѕtmеnt, която е собственост на милиардера, ще плати 2.2 млрд. USD в брой като по този начин ще увеличи дeлa cи […]