Отмениха българска постановка в Северна Македония, било студено в залите

NetNews

Отмениха българска постановка в Северна Македония, било студено в залите

Българската театрална постановка „Вражалец“, която трябваше да зарадва зрителите в три македонски града в началото на февруари, няма да се състои.

Гостуването на едни от най-популярните български актьори бе по инициатива и финансиране на Фондация Българска Памет и Министерството на външните работи на Република България и трябваше да се състои на 1, 2 и 3 февруари в Битоля, Щип и Струмица.

„Вчера следобед в рамките на няколко минути получихме две известия от залите в Щип и Струмица за едностранно прекратяване на договорите за събитието, поради възникнали технически проблеми на територията на театрите, свързани с електрическата система, покривната конструкция и отоплението, които не позволяват провеждането на събитие там. Свързахме се и с битолския театър, откъдето не получихме категорично положителен отговор, че представлението може да се проведе по план. Така, за съжаление, постановката „Вражалец“ няма как да гостува в Северна Македония на този етап”, споделят от екипа на Фондация Българска Памет.

Организаторите са категорични, че желанието им да зарадват и усмихнат хората в Северна Македония с гостуване на български театър остава и ще направят всичко възможно да реализират идеята на следващ етап.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Единни сме в нашата съпротива". Австрия и Нидерландия още са срещу приемането на България в Шенген

„Единни сме в нашата съпротива срещу разширяването на Шенген в момента“. Това е заявил канцлерът на Австрия Карл Нехамер след среща си премиера на Нидерландия Марк Рюте, цитиран от „Кронен цайтунг“. Нехамер прие вчера във Виена Рюте, за да обсъдят темата за миграцията. Двете страни се противопоставиха през декември на […]