Отново без парад на 6 май в София

NetNews

Денят на храбростта и празникът на Българската армия ще бъде отбелязан на 6 май с водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдаване на почести в знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

Тази година е трета поредна, в която техника и военни няма да маршируват по жълтите павета в центъра на София. През 2020 година пандемията от коронавирус отмени традиционния парад, миналата година такъв също не се проведе.

Това обаче се отнася само за София, защото демонстрации ще има. Способностите от военнослужещи от Сухопътните войски ще бъдат демонстрирани на учебен полигон „Ново село“, на Военновъздушните сили в 3-а авиобаза в Граф Игнатиево), на Военноморските сили на Морската гара Варна, а Съвместното командване на специалните операции ще покаже какво може на учебен център „Црънча“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Съседите повишиха цените на бензина и дизела

Министерството на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия съобщи, че от 29 април максималната цена на дребно на литър евродизел е 206,2 динара (около 1,75 EUR), а литър европремиум 95 е 184 динара (1,55 EUR). На 7 април сръбското правителство удължи ограниченията за ръст на цените на петролните продукти, които […]