Отпада карантината за българи, влизащи в Северен Рейн-Вестфалия

NetNews

Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия вече няма да изисква 10-дневна карантина от пристигащите от България.

В сила остава задължението за онлайн регистрация преди пътуването, като местните здравни служби могат да поискат от пристигналите лица да представят негативен тест за коронавирус, направен не по-късно от 48 часа преди пътуването, или да направят тест след пристигането си.

На интернет адрес https://www.einreiseanmeldung.de всички пътуващи от рискови региони за Германия са длъжни да попълнят онлайн формуляр и да носят със себе си копие на потвърждението за направената регистрация.

Изключение от изискването за регистрация се прилага само в случаите на трансгранични пътувания с престой в провинцията под 24 часа.

По информация на Генералното ни консулство във Франкфурт промяната на режима на влизане на територията на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия е вследствие на решение на Върховния административен съд в Мюнстер, съгласно което пристигащите от рискови региони вече не подлежат на задължителна 10-дневна карантина.

От 1 ноември Германия обяви цялата територия на България за рисков регион.

Съветват се българските граждани, планиращи пътуване в Германия, да следят актуалните указания за възможностите за пътуване и безопасност в отделните федерални провинции.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с дипломатическите ни мисии в Германия на следните телефони:

Посолство на Република България във Берлин:

+49 30 201 09 22

Генерално консулство на Република България във Франкфурт:

+49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10

Генерално консулство на Република България във Мюнхен:

+49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, +49 172 888 10 56.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Харисън Форд отново ще бъде Индиана Джоунс на 80 г.

Американската кино звезда Харисън Форд отново ще влезе в една от най-емблематичните си роли – тази на Индиана Джоунс във франчайз на "Disney", предаде BBC. Режисьор на филма ще бъде Джеймс Манголд, като в него 78-годишният актьор за пети и последен път ще изиграе професора по археология и любител на […]