Отпуснаха милиони за ремонт на 100 метра стена от пътя Кричим – Девин

NetNews

Министерски съвет отпусна днес средства за ремонт на подпорна стена на пътя Кричим -Девин, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация /ОА/ – Пловдив. Тя се срути през февруари тази година, което наложи спешното ѝ укрепване.

Това е изключително важен път, който свързва двете области Пловдив и Смолян, уточняват в съобщението. На база инженерно – геоложко обследване на Агенция "Пътна инфраструктура" компрометираната част от пътя представлява преобърната подпорна стена, последвано от свличане на насипи зад нея и е налице висока степен на увреждане на пътния участък.

От Областната администрация допълват, че срутването е засегнало участък от около 100 метра, като пукнатината на откъсване достига до около 1,5 м от ширината на пътното платно. Премахнати са били бетонните заграждения и пътят се е разширил в другата част, което е дало възможност да продължи преминаването на автомобили, се казва още в съобщението на ОА.

Поисканата сума от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет е в размер на 6,8 милиона лева. Днес МС е гласувал 3,4 милиона лева, като останалата час ще бъде гласувана след като проектът бъде изготвен.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

На днешния ден е основан ямболският футболен клуб

17 март се смята за рождена дата на ямболския футболен клуб. От 2004 г. тимът носи името ФК „Тунджа – 1915”, като се стъпва на това, че е създаден именно преди 106 години на тази дата към читалище „Съгласие”. Основан е от едно от най-популярните дружества за културно-масов и спортен […]