Отхвърлиха жалбата на Тръмп срещу Twitter, който го изхвърли от социалната мрежа

NetNews

Калифорнийски съдия отхвърли жалбата на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп срещу „Туитър“, който го изхвърли от социалната мрежа заради подстрекаване към насилие през януари 2021 г., предадоха световните агенции.

Милиардерът републиканец обвинява „Туитър“, че цензурира хората и нарушава правото им на свобода на словото, гарантирано в конституцията на САЩ. Но според съдията Джеймс Донато „Туитър“ е частна компания и първата поправка на конституцията не се касае за нея, а само за рестрикции върху свободата на словото, налагани от правителството.
Регламентът на платформата „Туитър“ ѝ дава правото да действа, както прецени за правилно независимо от акаунта или от съдържанието, или мотива, а дори и може и без мотив, допълни съдията.

На Тръмп бе забранен достъп до големите мрежи („Туитър“, „Фейсбук“ и „ЮТюб“) след щурма на негови привърженици в Конгреса на 6 януари 2021 г. Той е обвиняван, че го е насърчил.

Преди да бъде изгонен от „Туитър“ Тръмп имаше там около 89 милиона абонати. Той се обръщаше към тях всеки ден.

Същевременно по време на митинг в Пенсилвания Тръмп заяви, че действаща администрация си няма и понятие как правилно да говори с Владимир Путин, а просто говори неправилни неща в неподходящо време.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Люис Хамилтън ще може да се състезава на Гран при на Маями

Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще може да се състезава в неделното Гран при на Маями в САЩ, след като e получил отстрочка за строгото прилагане на забраната за носене на пиърсинг и бижута от пилотите по време на стартовете. Един от двамата рейс директори във Формула 1 […]