От „Азовстал“ излизат украинските военни с бял флаг

NetNews

Украински военни напуснали завода „Азовстал“ в Мариупол с бял флаг, съобщи в събота, 7 май, основателят на бригада „Восток“ Александър Ходаковски в своя Telegram канал.

Според него бойците на въоръжените сили на Украйна излязли с бяло знаме на главния път, докато руските военни вървяли към тях, за да ги посрещнат като пратеници на примирието, пише Лент.ру.

Според създателя на бригада „Восток“ това е първият личен контакт между военните от двете страни от началото на блокадата на Мариупол. По-рано стана известно за хода на евакуацията на територията на завод „Азовстал“ в Мариупол. Руското министерство на отбраната съобщи, че са спасени още 50 цивилни, включително 11 деца, всички от които са предадени на представители на ООН и МКЧК. Хората ще бъдат отвеждани до избрани места за временно настаняване. Освен това се появи и видеозапис от хуманитарна операция на територията на завода.

На 21 април президентът на Русия нареди да се отменят военните действия край „Азовстал“. Той отбеляза, че с това решение иска да спаси живота на руските военни. Той също така гарантира живота на всички, които се предават доброволно, и които са били на територията на предприятието. Във връзка с това министърът на отбраната добави, че остатъците от силите на Въоръжените сили на Украйна и националните батальони в града са напълно блокирани на територията на „Азовстал“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Санкциите, наложени на Роман Абрамович, отказали Челси за Ерлинг Холанд

Битката за подписа на Ерлинг Холанд вероятно ще бъде спечелена от Манчестър Сити. Според ESPN, Челси е разочарован, че санкциите, наложени на Роман Абрамович, не позволиха на клуба да се състезава за нападателя на Борусия Дортмунд. „Сините“ не искат Ромелу Лукаку, който най-вероятно ще напусне клуба, ако успее да възстанови […]