От „Герена“: Държавата да е майка за Левски, а не мащеха

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков говори след срещата със спортния министър Радостин Василев. Представителят на сините е категоричен, че не иска държавата да ги фаворизира, но не желае да е и негова мащеха. Ивков добави, че очаква правителството да помогне на клуба с изграждане на инфраструктура.

Още по темата

23 дек 2021 12:36

12

“Видях един човек, който познавам от дълги години, видимо с товар на плещите си, един енергичен, способен млад мъж, който е решен да извърши необходимите промени и да помогне на българския спорт с ясни правила. Това за нас е достатъчно. Не желаем да бъдем фаворизирани, искаме Левски да може да разчита на държавата като на майка, а не като на мащеха.

Срещата беше изключително полезна и въпреки това спирам дотук с хубавите думи, защото е много важно как ще протекат отношенията ни за в бъдеще“, започна Ивков.

„Имаме отношение с държавата като цяло, а министърът на спорта е член на Министерски съвет. От една страна подадохме наши послания, от друга – имаме общи идеи. Включително и това как да бъде регламентиран статута на професионалния футболист. Как футболните клубове да не бъдат третирани като предприятия, които бълват продукция и печелят, със същите данъчни ставки.

Запознахме го с текущото състояние, защото министерството на спорта може да помогне много в тази насока, а той би могъл да лобира за всички клубове, с ясни правила да могат да разчитат на държавната помощ.

Той иска футболът да стане държавна политика. Не сме поискали държавна помощ. Имаме нужда от ясни правила. Левски, преди всичко, трябва сам да се измъкне от това положение. Не би било уместно при първата ни среща, в навечерието на Коледа, да искаме нещо конкретно. Можем да се чуваме и без камери. Отворен съм да дискутираме проблеми и да уеднакяваме позиции. Конкретна помощ? Ако считате това за помощ, инвестиции в инфраструктурата, което държавата може да направи.

Левски по най-добрия начин показа уважението към институциите като цяло. Ако искате дори с хората, които присъстват – аз, Сираков и Стоилов.

Вярвам, че не емоциите трябва да водят, а това, което се вижда и случва. Нито ще се изхвърлям с хвалебствия, нито подозрително. Подхождам с доверие. По-нататъшните ни действия ще покажат дали това доверие е било правилно да се даде в аванс, или не. Очаквам инвестиция на държавата в рамките на разумното, възможното и без да се ощетяват други”, разясни Ивков.

Спортни новини четете на Gol.bg

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От 45 до 600 лева за зимни спортове на Витоша

Снимка: БГНЕС На 24 декември (петък) за всички скиори и сноубордисти ще могат да се насладят на зимните спортове на планина Витоша. На 27 декември ще бъде пуснато и нощното каране, уточни „Монитор“. „Приготовленията за зимния сезон не са спирали и през лятото и есента, когато бяха направени доста подобрения […]