От заведенията продължават с протестите в цялата страна

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Основната цел на протестите е да се позволи на заведенията да работя и да не биват налагани всеки път ограничения само върху тях, посочи в предаването "Лице в лице" по бТВ Емил Коларов – председател на Сдружението на заведенията. Ако това не може да се случи, от бранша настояват да получат компенсации, както за служителите, така и за работодателите. Той допълни, че продължават с протестите в цяла страна, а на 28 септември ще бъдат подкрепени от представители на транспортния бизнес.

"В плана, който разработи здравното министерство, е написано, че в момента, в който се ограничи дейността на някой обекти, те ще стартират автоматично някакви мерки. Това не е така. Ние имаме ограничение от много време. В зелената зона, ние работихме с 50% ограничения, ще работим ли изобщо някога на 100%", коментира Емил Коларов.

Според него тези ограничения няма да спрат хората да се събират, просото те ще го правят на други места, където няма никакъв контрол.

"Когато нощните заведения не са работели е имали много заболели, а когато са ги отвориха, те са паднаха с 20%. Само с ограничаване на работното време и отваряне и затваряне на нашите обекти се опитват да се бори с пандемията. В другите няма ограничения, освен носене на маски", отбеляза той.

Друг проблем, за които апелира той, е този с персонала. Според него няма да може да се задържат и малкото останали работници в бранша, след като при предходните затваряния голяма част от персонала се е преквалифицирал и напусна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новите в парламента обвиниха старите в процедурни хватки

Групите на ИТН, ИБГНИ и ДБ обсъдиха ситуацията с бюджета на НЗОК, липсата на кворум и продължаващото заседание без право на гласуване заради кворума. По-късно трите формации направиха съвместно изявление в кулоарите на парламента, съобщи БНТ. ГЕРБ, ДПС и БСП правят разходи за пари, които ги няма, заяви Тошко Йорданов. […]