От ИТН отново обвиниха Христо Иванов

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Провалът на очакванията за кабинет на "Има такъв народ" в 46-ото Народно събрание е заради политическото поведение на Христо Иванов от "Демократична България" и хората от коалицията на Мая Манолова, каза заместник-председателят на партията Филип Станев. Той не приема за верни данните на социолози за сериозен отлив на доверие от ИТН и от никой друг, при положение, че преговорния процес за съставяне на правителство не бил провален от неговата партия.

Филип Станев, който е бил участник в преговорите, недоумява какво е накарало Христо Иванов да излезе с декларация за "дългата ръка на ДПС" в бъдещото правителство, след като вече е било постигнато разбирателство с всички партии на протеста, включително на експертно ниво. Станев казва, че след това са започнали претенции от "Демократична България" за одобряване на министрите в кабинета. Според него ако Иванов има доказателства, вече е щял да ги направи обществено достояние. "Как да работиш с някой, който те обижда и обвинява в нещо, което не е така?", пита Станев. Въпреки това ИТН ще работи в следващото Народно събрание със същите партии, включително и с "Продължаваме промяната". Ако следващото правителство обаче не е с мандата на ИТН, това може да стане само след споразумение, което да визира политическото и експертно участие на партията в кабинета.

Заместникът на Слави Трифонов в партията е убеден, че кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент няма да доведе до успех за ГЕРБ. ИТН обяви, че подкрепя Румен Радев, а Филип Станев е член на инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Радев за втори мандат по-рано тази седмица.

Откри ли ИТН свои грешки след участието в два поредни парламента? Лидерски дебат между Слави Трифонов и Бойко Борисов. Подкрепяте ли такава идея? Защо ИТН не номинира свои кандидати за президент и вицепрезидент? Каква партия е ИТН – лява или дясна?

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Tesla съди свой клиент след като му изплати 200 хиляди евро заради продаден Model S със скрити дефекти

История достойна за игрален индийски сериал се развива в Китай, след като Tesla и китайски гражданин разменят любезности в съда. Всичко започва когато Хан Чао купува употребявана Tesla Model S за сумата от около 50 хиляди евро. При по-щателен оглед, Чао разбира, че всъщност колата е претърпяла сериозен инцидент, след […]