От ИТН – Ямбол настояват за разследване на незаконни строежи по язовирите в областта

NetNews

Строи се незаконно в язовирите в цяла България, става ясно от проверки на ДНСК и РДНСК. Пред РДНСК – Ямбол не са представени доказателства, че ремонтите на язовирите в селата Малък Манастир и Пчела са били предприети поради възникнали бедствени и аварийни ситуации и за извършване на неотложни аварийни и възстановителни работи на строежите. Това обявиха в социалните мрежи депутатите на „Има такъв народ“ от 46-тия Парламент Златомира Мострова и Мария Петрова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Настояваме да бъдат разследвани всички незаконни строежи, свързани с язовирите на територията в област Ямбол и да бъдат образувани административно-наказателни производства срещу виновните лица”, се казва още в информацията. Публикувано е и факсимиле от документ. От него става ясно, че са извършени проверки от службите по строителен контрол в областите Ямбол, Сливен, Видин, Стара Загора, Хасково, Пловдив и че по представените документи следва да се образуват административно-наказателни производства срещу виновните лица, участници в строителството.

Междувременно днес следобед по инициатива на областния управител Георги Чалъков е организирано посещение на язовирите „Малък Манастир“ и „Пчела“ с участието на медиите. Губернаторът изрази съмнения за нередности по строежите там още преди няколко месеца, но до момента нямаше официални материали и документи по случая. Подробности по темата очаквайте по-късно през деня.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Европейските потребители няма да избегнат енергийния ценови шок

Европейските крайни потребители няма да могат да избегнат ценовия шок от поскъпващата енергия, коментира министърът на инфраструктурата на Словения Йерней Въртовец. Неговата страна е ротационен председател на общността и домакин на неформална среща на министрите, отговарящи за транспорт и енергетика в ЕС, предава Investor. На срещата растящите цени на енергията […]