От Москва са назначили нов предстоятел на Руската църква в София

NetNews

Клирикът на Виенската и Австрийска епархия протойерей Владимир Тишчук е новият представител на Патриарха на Москва и цяла Рус при Патриарха на България и предстоятел на Подворието на Руската православна църква в София. Това научи NOVA.

От доклад на Московската патриаршия става ясно, че от Църквата изразяват категоричен протест във връзка с “грубите и дискриминационни действия на българските власти при експулсирането от страната под измислен предлог представителя на Патриарха на Москва и цяла Русия в България – архимандрит Васиан (Змеев), секретар на Подворието протойерей Евгений Павелчук и служителя В. Бонко.”
Посочва се още, че тримата експулсирани се освобождават от досегашните им длъжности в Руската църква в София. Архимандрит Васиан (Змеев) е назначен за ръководител на Руската духовна мисия в Йерусалим.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Задържаха трима български граждани за телефонни измами в Гърция

Трима български граждани са задържани при специализирана полицейска акция в района на гръцкия Серес. Обвиненията срещу тях са за извършване на телефонни измами. У тях са намерени голяма сума пари и златни бижута. Това съобщава БНР, като цитира изявление на гръцката полиция, предаде News.bg. Припомняме, че българи бяха арестувани от […]