От МС отговориха за аудиото на превозвачите: Записването на работна среща е търсене на конфликт

NetNews

Записването на работна среща, без знанието на участниците в нея, прилича на търсене на конфликт. Така от Министерския съвет коментираха изтеклите записи от срещата им с превозвачите, съобщават от bTV.

„Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея. Наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт. Кабинетът категорично не търси конфликт. Доказателството е именно инициирането на поредици от разговори с бранша“, пише в официално съобщение от МС.
„За съжаление на срещата диалог не беше намерен с част от представителите от сектора“, казват от МС.

Една от мерките, които ще бъдат задействани от кабинета през следващата седмица, е да поиска дерогация от ЕС за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ.

„Държавите-членки могат да прилагат пълно или частично освобождаване от данъци или намалени ставки на данъчно облагане по отношение на електроенергията от възобновяеми енергийни източници; енергийните продукти и електроенергията, използвани за превозването на стоки и пътници чрез железопътен транспорт, метро, трамваи и тролейбуси, както и електроенергията, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита“, припомнят от МС.

Също така е допустимо освобождаване от акцизи на природния газ за държавите-членки, в които делът на природния газ в крайното енергийно потребление е под 15%.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Парад в Мариупол няма да има

Парадът на победата на 9 май не може да се проведе в Мариупол тази година, но „ще дойде времето и ще има голям празник“, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков. По-рано първият заместник-ръководител на президентската администрация на Русия Сергей Кириенко каза, че парадът на победата и шествието на „Безсмъртния […]