От фронтовата линия! Украйна съобщава за тежки боеве на североизток

NetNews

Боевете в северната част на източния фронт на Украйна „значително се влошиха“ през последните дни. Това заяви командващият сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски, цитиран от „Ройтерс“.

Той посети украинските войски в района и посочи, че руските сили са се прегрупирали, след като са претърпели загуби и извършват атаки около село Макеевка и град Купянск.

„Основната цел на врага е поражението на нашите войски, обкръжаването на Купянск и достигането до река Оскол“, отчете Сирски.

Той посочи, че руските сили извършват „десетки“ атаки всеки ден, но украинските войски са били подготвени и задържат позициите си.

Развоят на военните действия идва в момент, когато силите на Кремъл нанесоха удари срещу стратегическия украински град Авдеевка – в различна част от източния фронт. Руски и западни официални лица твърдят, че нападението е нова офанзива.

Четиримесечното украинско контранастъпление постигна известен напредък както на изток, близо до Бахмут, така и на юг, където Киев се надява да достигне до Азовско море.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Жельо Учков, кандидат за общински съветник: Считам, че бих допринесъл и за подобряване на културните връзки между Ямбол и Одрин

Уважаеми съграждани, в началото на 2022г. Издателска къща „Жельо Учков”, съвместно с българо-турския литературен клуб „Мехмед Акиф Ерсой” започна издаването на списание за литература и изкуство „ ПЕКЕР-ЛИТЕРАТУРЕН БУКЕТ”. Списанието се списва на български и турски езици.