Още проблеми за премиера! ВМРО-ДПМНЕ искат оставката му

NetNews

Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ продължи и снощи протестите срещу политиката на правителството на Република Северна Македония и начина, по който то води преговорите с България. Опозиционната партия отново поиска оставката на премиера Зоран Заев, съобщава агенция МИА.

Участниците в протеста в Скопие блокираха движението пред сградите на правителството, на министерството на външните работи и това на правосъдието. Протести бяха организирани и в други 20 градове на страната.

Депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Игор Янушев говори пред протестиращите пред сградата на правителството и обвини премиера Зоран Заев в "продажба на Македония и на македонските национални символи", посочи БТА.

"Единственото, от което трябва да се срамуваме, са те – Заев, Бучковски и всички около тях", заяви Янушев. "Ние искаме да се присъединим към Европа, към ЕС, но европейските ценности са демокрация, върховенство на закона, борба с корупцията, а правителството е антипод на всичко това", каза депутатът от ВМРО-ДПМНЕ.

Говорителят на опозиционната партия Димче Арсовски говори пред протестиращите пред министерството на външните работи. Той призова за защита на идентичността, защото правителството не се интересувало от нея.

ВМРО-ДПМНЕ обяви, че протестите ще продължат и през следващите дни, като призова гражданите да се включат в демонстрациите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Критична е ситуацията в спешното отделение в Пазарджик

Критична остава ситуацията в спешното отделение на многопрофилната болница в Пазарджик заради липса на здрав медицински персонал. В момента на дежурство работят по един лекар и една медицинска сестра, което затруднява обслужването на пациентите. Медицинските работници работят по 42 часа без почивка. „Положението е почти военно. Помощ отникъде няма. Как […]