Още трима български граждани с фалшиви тестове на границата с Румъния

NetNews

Нови трима български граждани са засечени с фалшиви отрицателни тестове за коронавирус в опит да преминат границата с Румъния при Дунав мост.

Случаят е от следобедните часове на днешния ден (21.12 б.р.), съобщиха от Гранична полиция.

След като в петък са били засечени фалшиви сертификати на отрицателни тестове за коронавирус на границата с Румъния, днес след обед други трима български граждани от Русе се опитали да преминат с нови фалшификати.

Те заявили, че пътуват по работа в Румъния и от фирмата им дали документите, преведени на английски език.

Сертификатите обаче нямали подпис на лекар, а бланките с печата на лабораторията, от чието име са изработени, са били разпечатани на цветен принтер.

Извършена е проверка и е установено, че тези хора дори не са си правили тестове. По случая се води разследване, което има за цел да установи фалшификатора.

Припомняме, че в петък беше разбит един офис за изработване на такива фалшиви сертификати и от него са иззети компютърна конфигурация и принтер.

Според полицията става дума за различни предприемачи, които се опитват да спечелят от ограниченията, наложени от румънска страна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скандал на Балканите! Конституционният съд на Косово определи за незаконно сегашното правителство на страната

Върховната съдебна инстанция на Косово постанови, че избирането на сегашното правителство от парламента през юни е било незаконно, предаде Ройтерс. Това решение на конституционния съд на Косово най-вероятно ще доведе до предсрочни парламентарни избори, отбелязва агенцията. Съдът се обърна към президента на Косово с искане да насрочи дата за предсрочните […]