Още 230 млн. лева за здравеопазване

NetNews

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи и трансфери по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г.

Това се налага поради приетия срок на извънредната епидемична обстановка до 31 март 2022 г. и за преодоляване на последиците, да се осигури устойчивост на мярката за предоставяне на допълнителни възнаграждения на медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с изпълнение на дейностите, свързани с мерките за превенция и борба с COVID-19, както и за поставяне на ваксини срещу COVID-19.

С проекта се предлага да бъдат одобрени допълнителни разходи и трансфери в размер на 232 000 000 лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г., които ще бъдат осигурени за сметка на предвидените по централния бюджет за изпълнение на политики в област „Здравеопазване“ средства.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

НАТО ще засили присъствието си около Швеция

НАТО ще засили присъствието си около границите на Швеция, докато се обсъжда нейната евентуална заявка за членство в алианса. Това заяви днес генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг пред шведската национална телевизия СВТ, предаде Ройтерс. Швеция и съседната ѝ Финландия са извън западния отбранителен съюз, но след като Русия превзе […]