Пазар, който не се влияе от кризата

NetNews

През юли 2021 г. в Малта са били сключени 1354 сделки за покупка на жилища, което е с 205 броя повече спрямо същия месец на 2020 г., сочат данните на Националния статистически институт на островната държава (NSO). През юли на текущата година са сключени и 1105 предварителни договора за покупко-продажба на земя, което е 261 броя по-малко спрямо същия месец на миналата година.

По данни на NSO общата стойност на сключените сделки е 290.5 млн. EUR, което е със 36.4% повече спрямо юли 2020 г. Общо 1267, или 93.6% от всички сделки са с индивидуални купувачи, а останалите са сключени от компании.

Най-много сделки има регистрирани в Гозо – 191 броя, както и в регионите Биркиркара, Гкира, Мсида, Та Шбиекс и Сан Сван – 150. Близо 1000, или 89.5% от сключените предварителни договори за покупко-продажба са с частни лица.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Украйна призова САЩ да разположи сили на ПВО на своя територия

Киев призова Вашингтон да разположи американските сили за противовъздушна отбрана в Украйна, съобщи вицепремиерът по реинтеграция на неконтролираните територии Алексей Резников, пише РИА Новости, предаде агенция „Фокус“. "Важно е да се разшири пакетът за сигурност за Украйна. На първо място, чрез разполагане на сили за противовъздушна отбрана, дори чрез разполагане […]