Пандемията стопи емигрантските парични преводи

NetNews

Емигрантските пари, които постъпиха в страната през 2020 г., са едва 339,4 млн. евро, което е най-ниската стойност, откакто се води подобна статистика в Българска народна банка.

Предходният минимум е от 2007 г., когато сумата е близо два пъти по-висока – 634,7 млн. евро.

Причината за това е ясна – пандемията от COVID-19, която остави редица от нашите сънародници зад граница без работа, а други се прибраха по родните места, където продължиха да работят, пише още profit.bg.

Откъде постъпиха най-много средства от 2011 г до 2020 г.? Българските емигранти са изпратили на свои близки и роднини общо 8.85 млрд. евро в последните 10 години.

В три от годините (2017 – 2019) сумите надхвърлиха 1 млрд. евро, като са съответно 1,14 млрд. евро, 1,186 млрд. евро и 1,219 млрд. евро.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Потребителският кредит от Fibank е изцяло онлайн

Fibank (Първа инвестиционна банка) предлага на клиентите си дистанционно подписване на документите за потребителски кредит. Иновативното решение банката надгради с отпускането на кредита изцяло онлайн, чрез няколко клика и може да се използва от физически лица, които не са клиенти. Сумата на кредитиране е висока – до 80 000 лева […]