Панчугов: Решението на НС показа доста ниска политическа цел

NetNews

„Решението на Народното събрание за оказването на военна помощ от страна на България към Украйна, показа доста ниска политическа цел, която е опит да се запази коалицията, без ясна и единна оценка относно войната“.

Това коментира в предаването „Директно“ на Bulgaria ON AIR политологът Христо Панчугов.

Вчера парламентът даде мандат на правителството да предприеме мерки за оказване на помощ на Украйна – хуманитарна, финансова и военно-техническа. България обаче няма да изнася оръжие, а единствено ще ремонтира военна техника, става ясно от решението.

Решението на депутатите обаче не е очакваната демонстрацията на единство. Вместо това, всички партии са го използвали за собствени политически цели, категоричен е Панчугов.

По думите му цялостта на управляващата коалиция продължава да е под въпрос.

„Истинският проблем е руското влияние в българската политика и желанието на български политици да обслужват директно руските интереси в това, което се случва в момента в Украйна и в податливостта и липсата на ясна и категорична позиция на управлението пред собственото му общество“, каза още политологът.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Учредяват "Български възход" на Стефан Янев

Учредяват партията на бившият служебен премиер Стефан Янев. Проектът ще се казва „Български възход”, а по-късно днес официално се събира Инициативният комитет, предаде NOVA. С публикация във Facebook Янев посочи, че е „дошло време да заявим ясна и категорична позиция относно нелеката ситуация, в която се намира България във вътрешнополитически […]