Папата даде „ваксина за надежда“ в Ирак

NetNews

Папата даде ваксина за надежда в Ирак. Пандемията промени всички. Папа Франциск е ваксиниран и с двете дози, един от първите е, ръкуваше се с хората в Ирак, той има желание да е близо до хората. Това коментира в "Денят започва" по БНТ Ива Михайлова, говорител на католическата църква в България, относно историческото посещение на папа Франциск в Ирак.

По думите ѝ това е една много дългоочаквана визита, наистина историческа, първо посещение на папа в Ирак и първото посещение след 15 месеца прекъсване на пътуванията, посещение, което всички във Ватикана определили като рисково, защото е рискова зона заради войната. Ива Михайлова добави, че едно такова посещение по време на пандемия е много трудно за организиране.

"Папа Франциск посети много места, с премествания със самолети, автомобили, хеликоптери, всичко това за него, за антуража му, за 70-те журналисти от 15 държави е много трудно. Дано посланията му за мир са достигнали до повече хора. В една от църквите, която посети, е имало атентат, в който са загинали 48 души, бременни жени, бебета", допълни Ива Михайлова. Тя добави, че се е очаквало да има подписване на документ по време на визитата, но това не се е случило. "Мотото е, че ние всички сме братя, разединение на хората по религиозен признак не трябва да има", каза още Ива Михайлова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Няколко AMG-та, които не са Mercedes

AMG е добре позната абревиатура, свързвана с Mercedes, но малко известен факт е компанията е преработвала и други автомобили, преди да стане част от Daimler. През 1971 година, виждаме първият Mercedes преработен от AMG, а през 1990 година двете компании обявяват партньорство. В края на 90-те Daimler купува част от […]