Папата осъди консуматорското отношение към Рождество Христово

NetNews

Мнозина са забравили истинския смисъл на празника Рождество Христово и са се поддали на консуматорското мислене. "Подаръци, покупки, суетене – консуматорството похити нашето Рождество. Във Витлеем (мястото на рождението на Христа) е имало бедност и много любов", каза в традиционната си неделна проповед Папа Франциск. Той призова "да се върнем към истинския дух на празника". "В това сложно време, вместо да се оплакваме, че заради пандемията не можем да правим нещо, нека направим нещо за този, който се нуждае, а не поредния подарък за себе си или за приятелите, за този, за когото никой не мисли", добави той.

Сегашните условия на пандемия и въведените заради нея ограничения ни дават възможност да посрещнем това Рождество "по-религиозно".

Тази година, поради противоепидемичните мерки, папа Франциск ще произнесе коледното си послание "Урби ет орби" ("Към града и към света") не от балкона на катедралата "Св. Петър" пред вярващите на едноименния площад, както се прави традиционно, а от самата базилика.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Селтик спечели купата след драма

Селтик спечели купата на Футболната асоциация в Шотландия за четвърти пореден път. На финала грандът от Глазгоу победи драматично с 4:3 след изпълнение на дузпи отбора на Хартс. В редовното време двата тима направиха равенство 2:2, а след 120 минути игра резултатът беше 3:3. Райън Кристи даде аванс за "зелено-белите" […]