Папата се обади на патриарх Кирил

NetNews

Папа Франциск се обади на Патриарха Московски и на цяла Русия Кирил. Сподели той в интервю за италианския вестник Corriere della Sera.

Папата уточни, че е общувал с главата на Руската православна църква около 40 минути с помощта на Zoom, докато половината от времето йерарсите са обсъждали войната в Украйна. По време на разговора Франциск признал, че „не разбира нищо от това“, но иска бързо прекратяване на конфликта.

По-рано Франциск изрази надежда, че конфликтът в Украйна ще приключи на 9 май, но отбеляза, че е песимист. Той добави, че не вижда достатъчно желание за установяване на мир.

Папата каза още, че е готов да отиде в Москва, за да се срещне с руския президент Владимир Путин, и да обсъдят уреждането на конфликта в Украйна. Той подчерта, че не планира да посети Киев, преди да отиде на посещение в Москва.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Конте изкушава един от защитници на Интер

Антонио Конте е решен да заздрави защитата на своя Тотнъм през лятото, като една от опциите е Алесандро Бастони от италианския шампион – Интер, според The Athletic. 23-годишният Бастони се превърна в твърд титуляр за „нерадзурите“ именно при Конте през миналия сезон и дори стигна до националния отбор на Италия. […]