Папата с критика към двойките, които не искат да имат деца

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Папа Франциск разкритикува двойките, които не искат да имат деца, предаде ДПА.

„Прекалено много двойки нямат деца, защото не искат да имат, или имат само едно дете, защото не искат да имат повече“, каза Светият отец пред множеството, събрало се на седмичната му обща аудиенция в сряда.

Още по темата

1 яну 2022 15:20

78

„Но те имат по две кучета и по две котки. Кучетата и котките заместват децата. Да, разбирам, това ще ви разсмее, но реалността е такава“, заяви предстоятелят на Римокатолическата църква.

85-годишният папа предупреди, че цивилизацията застарява и й липсва човечност, защото богатството на родителството е изгубено.

„Онези, които живеят сред хората и сключват брак, трябва да мислят за това да имат деца“, подчерта Франциск. Да имаш деца по естествен път или чрез осиновяване е риск, но да нямаш е още по-голям риск, каза той.

Миналата седмица папата заяви, че Италия е изправена пред „демографска зима“, след като бяха публикувани данни за раждаемостта в страната, които отново показват спад, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БТПП: Цените на тока ще имат трайно негативни последици върху икономиката

Работодателските организации се събраха на спешна среща заради високите цени на тока. „Препотвърдихме нашата позиция относно искането за отпадането на този таван на компенсациите заради движението на цените. Очакванията за януари са за по-високи цени. Тази компенсация, изработена от правителството, няма да доведе до желания ефект, а именно да създаде […]