Папа Франциск: Държавите да приемат бежанците от Афганистан

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Папа Франциск каза в неделната си проповед, че отправя молитви много страни да приемат афганистански бежанци. Главата на Римокатолическата църква също така заяви, че е жизненоважно младите афганистанци да получат образование, което изглежда бе препратка към ограниченията, налагани в миналото от талибаните върху образованието на жените.

"В тези моменти на сътресения, когато афганистанците търсят убежище, се моля за най-уязвимите сред тях", каза Папата при седмичната си благословия към вярващите. "Моля се много страни да ги приемат и да защитят тези, които търсят нов живот", отбеляза духовният глава, който е изявен защитник на правата на бежанците и мигрантите.

Хиляди афганистанци, евакуирани от САЩ, чакат в т. нар. транзитни центрове, разположени в страни като Катар, Германия и Италия. Хиляди други се опитват да напуснат страната по суша през съседните страни като Пакистан. "Моля се също така за разселените в други държави, нека те получат помощ и необходимата защита. Нека младите афганистанци получат образование, което е същностно благо за човешкото развитие", каза папа Франциск. Когато по-рано талибаните бяха на власт в Афганистан, на жените не се позволяваше да работят, а на момичетата – да ходят на училище.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изгониха Николай Михайлов с директен червен картон от скамейката

Вратарят на националния отбор Николай Михайлов получи директен червен картон по време на двубоя срещу Литва на Националния стадион „Васил Левски“. Стражът първо реагира остро на бавенето на времето от страна на гостите, а след попадението на Ивайло Чочев влезе в пререкание с главния съдия Джон Бийтън. По този начин […]