Папа Франциск към Путин: Започна „дивашка“ война

NetNews

 Папа Франциск към Путин: Започна "дивашка" война

Снимка: БГНЕС

Папа Франциск обвини руския президент Владимир Путин за започването на „дивашка“ война в Украйна.

Папата направи изявлението си след пристигането си в Малта. Това е най-острото и изказване на папата към Путин от началото на инвазията.

Папа Франциск не цитира руския президент Владимир Путин по име, но препратката беше ясна, когато той каза, че „някакъв властелин“ е отприщил заплахата от ядрена война върху света чрез „детска и разрушителна агресия“ под прикритието на под прикритието на „анахронични твърдения за националистически интереси“.

„Мислехме, че нашествията в други страни, свирепи улични битки и атомни заплахи са мрачни спомени от далечно минало“, каза Франсис пред малтийски служители и дипломати в средиземноморската островна държава в началото на посещението си през уикенда.

Досега Франциск избягва да споменава Русия или Путин по име. Днешното изказване на Папата бележи ново ниво на възмущение на Светия Отец, пише NBC.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Сексът - критично важен за жените след 40 г.

Сексът е здраве! Естествено, безопасният секс! Но да се фокусираме над ползите от интимния акт и защо той може да спаси не само любовния ви живот, но и здравето ви. Истината е, че добрите или по-скоро редовните, креватни изпълнения ще ви запазят по-млади и по-щастливи, пише woman.bg. Сексът е не […]