Парад в Мариупол няма да има

NetNews

Парадът на победата на 9 май не може да се проведе в Мариупол тази година, но „ще дойде времето и ще има голям празник“, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

По-рано първият заместник-ръководител на президентската администрация на Русия Сергей Кириенко каза, че парадът на победата и шествието на „Безсмъртния полк“ на този ден на победата в Донецк и Луганск все още не могат да се проведат, но това време ще дойде скоро.

„Там със сигурност ще има много руснаци на 9 май. Но не знам за официална делегация. Вече беше казано, че тази година той не може да се проведе по очевидни причини. Но ще дойде време и ще има голямо тържество“, каза Песков, отговаряйки на въпроса дали ще бъде изпратена руска делегация за празнуване на Деня на победата в Мариупол.

„Не мога да кажа от страна на военните дали има някакви планове, но моят колега (първи заместник-ръководител на президентската администрация Сергей) Кириенко беше там и той отговори на тези въпроси“, каза Песков, коментирайки възможността за провеждане на парад на победата в Мариупол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

При катастрофа в София е пострадал Къци Вапцаров

Популярният актьор и водещ Къци Вапцаров е пострадал при катастрофа в София. Тя е станала на кръстовището на „Дондуков“ и „Раковска“. Ето как описва инцидентът пред БНТ очевидец на катастрофата: „Полицай с цивилна кола премина на червено през светофара на „Дондуков“ и „Раковски“, в посока ЦУМ. Къци Вапцаров се спускаше […]